The time is aa 12:17:14

Bangers and Mash med ölkokt lök

Bjud på en klassisk pubrätt med Eriksberg Original 0,0%.

Så här gör du Bangers and Mash med ölkokt lök

Ingredienser:
  • 4 st goda korvar av bra kvalité
  • 10 g smör
  • lite timjan
  • potatispuré (se recept)
  • senap (jag gillar grov cidervinägersenap)
  • ölkokt lök (se recept)
  • sås
  • friterade potatisskal (se recept)
  • lite hackad färsk persilja
Så här gör du:
  1. Stek korven, först i olja och avsluta med en klick smör och en timjankvist.

  2. Se till att alla delar i rätten är varm, lägg upp en bra sked med puré, lägg korven brevid purén, lägg en klick senap på kanten, skeda över ölkokt lök, sås, sprinkla över potatisskalen och garnera med lite hackad persilja.

  3. Tips att dricka till: Eriksbergs Original 0,0%

Så här gör du Ölkokt lök - 4 portioner

Ingredienser:
  • 2 st gullök
  • 75 g smör
  • 3⁄4 dl socker
  • 33 cl mörk öl
Så här gör du:
  1. Skala och skär ner löken till båtar. Spara lökresterna till såsen.

  2. Stek löken på medelvärme i smör tills den blivit mjuk, men inte fått för mycket färg.

  3. Häll i socker och rör runt tills sockret smält och blivit lite karamelliserat.

  4. Häll i ölen och koka ihop tills nästan all vätska kokat in. Smaka av med salt.

Så här gör du Potatispuré - 4 portioner

Ingredienser:
  • 8 st stora potatisar, mjölig sort
  • 100 g smör
  • 2-3 dl mjölk
  • salt
Så här gör du:
  1. Skala potatisen och spara potatisskalen i lite kallt vatten. Koka potatisen helt mjuk i lättsaltat vatten.

  2. Koka upp mjölken. Passera potatisen och blanda i smör. Blanda med mjölk och smaka av med salt.

Så här gör du Friterade potatisskal - 4 portioner

Ingredienser:
  • 8 st skalen från 8 mjöliga potatisar
  • olja till fritering
Så här gör du:
  1. Hetta upp oljan till 160 grader. Potatisskalen trivs bäst när det inte friteras i för hög värme, så att de inte blir mörka innan de blivit krispiga.

  2. Häll av vattnet från skalen och låt de rinna av på papper. Fritera skalen tills de slutar bubbla, låt rinna av på papper och salta lätt.

Så här gör du såsen till Bangers and Mash - 4 portioner

Ingredienser:
  • 3 dl buljong (kalv, svamp eller kyckling)
  • 1 st tomat
  • lökrester
  • färsk timjan
  • färsk rosmarin
Så här gör du:
  1. Koka ihop buljong, delad tomat, lökresteroch örter . Sila såsen och smaka av med salt.

  2. TIPS: Vill du ha en extra fet och god sås kan du spräcka såsen med fettet från den stekta korven.