Ibland är man riktigt sugen på en lyxig klassiker, då kan Biff Rydberg passa perfekt. Potatis, oxfilé och lök i samspel med senapskräm och äggula.
Skala potatisen och tärna till 2x2 cm bitar. Skölj potatisen i kallt vatten för att bli av med stärkelsen.
Häll av vattnet och bryn potatisen i en blandning av smör och olja. När du fått bra stekyta, sänker du värmen och steker potatisen långsamt färdig. Potatisen ska bli mjuk i mitten och krispig på ytan.
Under tiden potatisen steker kan du blanda senapskrämen. Vispa grädden till fast skum och rör ner senapen. Lägg upp krämen i 4 små serveringsskålar.
Knäck äggen försiktigt och skira äggulan från vitan och lägg upp i små serveringskålar.
I en tom stekpanna, bryn löken i smör. Sänk värmen och låt löken steka mjuk och gyllenbrun.
Sista matlagningsmomentet är köttet. Hetta upp en panna ordentligt och bryn köttbitarna i smör i omgångar i het panna. Krydda med salt och peppar. Sänk värmen och stek köttet någon minut. Det ska vara lätt rosa i mitten.
Lägg upp köttet på den ena halvan av tallriken och potatisen på den andra. Ställ äggulan i sin skål i mitten, skålen med senapskrämen intill, och strö över persiljan.
Tips: Spara äggvitorna till maräng.