Välkommen

...du som har åldern inne! På den här sajten förekommer det information om alkoholhaltiga drycker och du måste ha fyllt 25 år för att besöka den.

Kalvfrikadeller med spaghetti och tomatsås

Frikadeller till fredagskvällen? Sätt guldkant på de klassiska köttbullarna med lite kalvfärs och salvia.

Kalvfrikadeller

  • 500 g kalvfärs
  • 3 msk ströbröd
  • ¾ dl mjölk
  • 1 vitlöksklyfta
  • ½ citron
  • 1 msk dijonsenap
  • 2 msk finhackad dragon
  • 2 ägg
  • salt och svartpeppar
  • olivolja

Tomatsås

  • ½ gul lök
  • 3 vitlöksklyftor
  • 2 msk finstrimlad salvia
  • ½ dl balsamvinäger
  • 3 dl krossade tomater
  • olivolja och salt

Servering

  • 300 g spaghetti
  • 50 g parmesanost

Gör så här:


Blanda ströbröd och mjölk i en bunke. Finhacka vitlöken och finriv det yttersta skalet av citronen. Blanda samtliga ingredienser till kalvfrikadellerna och smaka av med salt och peppar. Rulla 20 fina frikadeller. Värm en stekpanna till medelhög temperatur. Stek frikadellerna i olivolja ca 5 minuter till fin färg.

Finhacka lök och vitlök. Fräs salvia, lök och vitlök mjuk i en kastrull tillsammans med olivolja. Häll på vinäger och koka i en minut, häll på tomaterna och koka sakta i ca 10 minuter. Smaka av med salt.

Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Häll av pastan och blanda upp med tomatsåsen.

Servera pastan med frikadellerna och riv över parmesanosten.



Passar till

Med Eriksberg får du alltid en god historia. Ett genuint hantverk bryggt på de finaste råvarorna för goda möten över bordet.