Recept
Knäcke med anjovis, sockerstekt lök, gräddfilspotatis och löjrom

En god historia signerad Fredrik Eriksson och Gastronomi Sverige.
Ingredienser - 4 personer
- 1 kaka runt gott knäckebröd
- 4 st potatisar gärna Balmoral
- 1 msk ekologisk gräddfil
- 1 st äggula
- 50 g nyriven lagrad Kvibille cheddarost
- 1 burk Abbas anjovisfiléer
- 1 msk smör
- 1 st gul lök
- 50 g Kalix löjrom
- Kryddpeppar, salt och plockad dill
Gör så här:
1. Skala potatisen och koka i ca 20 min.
2. Slå av vattnet och ånga av den.
3. Pressa i potatispress, vänd ner gräddfil, äggula och ost.
4. Smaksätt med salt och rör till en slät creme.
5. Grovhacka löken och sockerstek den i smör och socker tills det karamelisseras ca 2 min.
6. Smaksätt med nymalen kryddpeppar.
Passar till
Med Eriksberg får du alltid en god historia. Ett genuint hantverk bryggt på de finaste råvarorna för goda möten över bordet.