Välkommen

...du som har åldern inne! På den här sajten förekommer det information om alkoholhaltiga drycker och du måste ha fyllt 25 år för att besöka den.

Knäcke med anjovis, sockerstekt lök, gräddfilspotatis och löjrom

En god historia signerad Fredrik Eriksson och Gastronomi Sverige.

Ingredienser - 4 personer

  • 1 kaka runt gott knäckebröd
  • 4 st potatisar gärna Balmoral
  • 1 msk ekologisk gräddfil
  • 1 st äggula
  • 50 g nyriven lagrad Kvibille cheddarost
  • 1 burk Abbas anjovisfiléer
  • 1 msk smör
  • 1 st gul lök
  • 50 g Kalix löjrom
  • Kryddpeppar, salt och plockad dill

Gör så här:

1. Skala potatisen och koka i ca 20 min.

2. Slå av vattnet och ånga av den.

3. Pressa i potatispress, vänd ner gräddfil, äggula och ost.

4. Smaksätt med salt och rör till en slät creme.

5. Grovhacka löken och sockerstek den i smör och socker tills det karamelisseras ca 2 min.

6. Smaksätt med nymalen kryddpeppar.


Passar till

Med Eriksberg får du alltid en god historia. Ett genuint hantverk bryggt på de finaste råvarorna för goda möten över bordet.