The time is aa 07:04:52

Knäcke med ansjovis, sockerstekt lök, gräddfilspotatis och löjrom

En god historia signerad Fredrik Eriksson och Gastronomi Sverige.

Så här gör du knäcke med ansjovis, sockerstekt lök, gräddfilspotatis och löjrom

Ingredienser:
  • 1 kaka runt gott knäckebröd
  • 4 st potatisar gärna Balmoral
  • 1 msk ekologisk gräddfil
  • 1 st äggula
  • 50 g nyriven lagrad Kvibille cheddarost
  • 1 burk Abbas anjovisfiléer
  • 1 msk smör
  • 1 st gul lök
  • 50 g Kalix löjrom
  • Kryddpeppar, salt och plockad dill
Så här gör du:
  1. Skala potatisen och koka i ca 20 min.

  2. Slå av vattnet och ånga av den.

  3. Pressa i potatispress, vänd ner gräddfil, äggula och ost.

  4. Smaksätt med salt och rör till en slät creme.

  5. Grovhacka löken och sockerstek den i smör och socker tills det karamelisseras ca 2 min.

  6. Smaksätt med nymalen kryddpeppar.