Välkommen

...du som har åldern inne! På den här sajten förekommer det information om alkoholhaltiga drycker och du måste ha fyllt 25 år för att besöka den.

Lammspett med ugnsbakade grönsaker och vitlöksyoghurt

Lamm och öl är en härlig smakkombination som i det här receptet möts i det brynta och det beska.

Lammspett

  • 300 g lammrostbiff
  • 4 lammkorvar
  • olivolja salt och peppar

Ugnsbakade grönsaker

  • 400 g små potatisar
  • 200 g steklökar
  • 200 g cocktailtomater
  • olivolja och salt

Vitlöksyoghurt

  • 2 dl matlagningsyoghurt
  • 1-2 vitlöksklyftor
  • 1 msk finhackad mynta
  • salt

Gör så här:

Finhacka vitlöken till yoghurtsåsen och blanda samtliga ingredienser. Smaka av med salt.

Dela potatisarna på hälften och lägg de i en ugnsfast form. Blanda potatisen med olivolja och salt. Ugnsbaka potatisen på 225 C i ca 20 minuter. Under tiden; Skala och dela steklökarna och dela tomaterna. Lägg sedan in steklök och tomat tillsammans med potatisen och ugnsbaka vidare i ca 20 minuter tills potatisen är genommjuk och allt fått en fin rostad yta.

Skär lammrostbiffen och lammkorven i 1-2 centimeters stora bitar och fördela på 4 grillspett. Pensla de med olivolja och salta och peppra. Grilla eller stek de runt om i ca 5 minuter tills lammet är rosastekt med en fin brynt yta.

Servera lammspetten med de ugnsbakade grönsakerna och vitlöksyoghurten.



Passar till

Med Eriksberg får du alltid en god historia. Ett genuint hantverk bryggt på de finaste råvarorna för goda möten över bordet.