The time is aa 21:13:00

Lammspett med ugnsbakade grönsaker och vitlöksyoghurt

Lamm och öl är en härlig smakkombination som i det här receptet möts i det brynta och det beska.

Så här gör du lammspett med ugnsbakade grönsaker och vitlöksyoghurt

Ingredienser:
  • 300 g lammrostbiff
  • 4 lammkorvar
  • olivolja salt och peppar
  • 400 g små potatisar
  • 200 g steklökar
  • 200 g cocktailtomater
  • olivolja och salt
  • 2 dl matlagningsyoghurt
  • 1-2 vitlöksklyftor
  • 1 msk finhackad mynta
  • salt
Så här gör du:
  1. Finhacka vitlöken till yoghurtsåsen och blanda samtliga ingredienser. Smaka av med salt.

  2. Dela potatisarna på hälften och lägg de i en ugnsfast form. Blanda potatisen med olivolja och salt. Ugnsbaka potatisen på 225 C i ca 20 minuter. Under tiden; Skala och dela steklökarna och dela tomaterna. Lägg sedan in steklök och tomat tillsammans med potatisen och ugnsbaka vidare i ca 20 minuter tills potatisen är genommjuk och allt fått en fin rostad yta.

  3. Skär lammrostbiffen och lammkorven i 1-2 centimeters stora bitar och fördela på 4 grillspett. Pensla de med olivolja och salta och peppra. Grilla eller stek de runt om i ca 5 minuter tills lammet är rosastekt med en fin brynt yta.

  4. Servera lammspetten med de ugnsbakade grönsakerna och vitlöksyoghurten.