Välkommen

...du som har åldern inne! På den här sajten förekommer det information om alkoholhaltiga drycker och du måste ha fyllt 25 år för att besöka den.

Cook-a-long med Sebastian Gibrand

Strömming med brynt smör och kapris.

Ingredienser - 4 portioner

Råraka

  • 4 st Strömmingsflundror
  • 2 st Ägg
  • 2 dl Mjöl
  • 4 dl Ströbröd
  • Salt
  • Smör till stekning
  • Olja till stekning

Nypotatis

  • 400g Färskpotatis
  • Salt

Brynt smör med kapris och lök

  • 200 g Smör
  • 1 st Burk kapris, fint skuren
  • 1 st Fint skuren schalottenlök
  • 0,5 dl Fint skuren persilja
  • 1 st Knippe gräslök, fint skuren
  • 1 st Citron
  • Salt

Till servering:

  • 1 dl Avhängd gräddfil, på spritspåse
  • 1 st Rödlök, tunt skuren på mandolin
  • 4 st Gräslöksblommor
  • Salt
  • Svartpeppar

Strömming - Gör så här:

1. Klipp fenan på strömmingen och salta den lätt.

2. Vispa ihop ägg i en skål.

3. Börja med att vända strömmingen i mjölet, sedan i ägg och sist ströbröd.

4. Värm upp olja i en stekpanna och lägg i strömmingen.

5. Stek strömmingen gyllene och vänd sedan och tillsätt smöret.

6. Ös med smör tills helt gyllene och krispig.

Nypotatis - Gör så här:

1. Koka potatisen försiktigt i saltat vatten.

2. Slå av vattnet och låt potatisen svalna något.

3. Skiva potatisen i skivor.

Brynt smör med kapris och lök - Gör så här:

1. Bryn smöret i en kastrull till en nötig doft, låt svalna.

2. Vänd i kapris och schalottenlöken med örter.

3. Smaka av med citronjuice och salt.

Metod:

1. Arrangera den skivade potatisen i botten utav tallriken.

2. Placera strömmingen på potatisen.

3. Spritsa gräddfilen ovanpå strömmingen och toppa med rödlök och blommor.

4. Slå på bryntsmör blandningen precis innan servering.

5. Toppa med några salt flingor och svartpeppar