Recept
Pannbiff med ölbräserad lök och kalvsky

Pannbiff
- 500 g Blandfärs
- 1/2 Gul lök, fint skuren
- 1/4 dl Mjölk
- 1/4 dl Grädde
- 1/2 dl Ströbröd
- 1 1/2 tsk Salt
- Svartpeppar
- Smör, till stekning
Steksky
- 2 dl Kalvfond
- 2 st Lagerblad
- Steksky, från pannbiff
- Salt och peppar
Ölbrässerad lök
- 2 st Gul lök
- Smör, till stekning
- 2 st Lagerblad
- 10 g Timjan
- 2 dl Eriksberg Hovmästarlager Alkoholfri
- Salt och Socker
Till servering
- Potatis
- Picklad gurka
- Rårörda lingon
Pannbiff - Gör så här:
1. Fräs löken mjuk i smör, låt svalna.
2. Blanda mjölk, grädde och ströbröd. Låt svälla minst 20 minuter
3. Vänd ihop lök, ströbrödsblandning, färs, ägg med salt och peppar.
4. Portionera upp biffarna i valfri storlek.
5. Stek gyllene i panna, ca 3-4 min på varje sida.
6. Spara stekskyn till sås.
Steksky - Gör så här:
1. Tillsätt kalvfond och lagerblad i stekskyn.
2. Reducera till lagom konsistens.
3. Smaka av med salt och peppar.
Ölbrässerad lök - Gör så här:
1. Skiva löken tunt och stek gyllene i smör.
2. Strö lite socker över löken och låt löken karamelliseras.
3. Tillsätt lagerblad och timjan.
4. Slå på öl och reducera ned till lagom konsistens.
5. Smaka av med salt och peppar.
Servera med potatis, picklad gurka och rårörda lingon.
Passar till
Med Eriksberg får du alltid en god historia. Ett genuint hantverk bryggt på de finaste råvarorna för goda möten över bordet.