Välkommen

...du som har åldern inne! På den här sajten förekommer det information om alkoholhaltiga drycker och du måste ha fyllt 25 år för att besöka den.

Pannbiff med ölbräserad lök och kalvsky

Pannbiff

  • 500 g Blandfärs
  • 1/2 Gul lök, fint skuren
  • 1/4 dl Mjölk
  • 1/4 dl Grädde
  • 1/2 dl Ströbröd
  • 1 1/2 tsk Salt
  • Svartpeppar
  • Smör, till stekning

Steksky

  • 2 dl Kalvfond
  • 2 st Lagerblad
  • Steksky, från pannbiff
  • Salt och peppar

Ölbrässerad lök

  • 2 st Gul lök
  • Smör, till stekning
  • 2 st Lagerblad
  • 10 g Timjan
  • 2 dl Eriksberg Original
  • Salt och Socker

Till servering

  • Potatis
  • Picklad gurka
  • Rårörda lingon

Pannbiff - Gör så här:

1. Fräs löken mjuk i smör, låt svalna.

2. Blanda mjölk, grädde och ströbröd. Låt svälla minst 20 minuter

3. Vänd ihop lök, ströbrödsblandning, färs, ägg med salt och peppar.

4. Portionera upp biffarna i valfri storlek.

5. Stek gyllene i panna, ca 3-4 min på varje sida.

6. Spara stekskyn till sås.

Steksky - Gör så här:

1. Tillsätt kalvfond och lagerblad i stekskyn.

2. Reducera till lagom konsistens.

3. Smaka av med salt och peppar.


Ölbrässerad lök - Gör så här:

1. Skiva löken tunt och stek gyllene i smör.

2. Strö lite socker över löken och låt löken karamelliseras.

3. Tillsätt lagerblad och timjan.

4. Slå på öl och reducera ned till lagom konsistens.

5. Smaka av med salt och peppar.


Servera med potatis, picklad gurka och rårörda lingon.