The time is aa 13:45:33

Pannbiff med ölbräserad lök och kalvsky

Så här gör du Pannbiff med ölbräserad lök och kalvsky

Ingredienser:
  • 500 g Blandfärs
  • 1/2 Gul lök, fint skuren
  • 1/4 dl Mjölk
  • 1/4 dl Grädde
  • 1/2 dl Ströbröd
  • 1 st ägg
  • 1 1/2 tsk Salt
  • Svartpeppar
  • Smör, till stekning
  • 2 dl Kalvfond
  • 2 st Lagerblad
  • Steksky, från pannbiff
  • Salt och peppar
  • 2 st Gul lök
  • Smör, till stekning
  • 2 st Lagerblad
  • 10 g Timjan
  • 2 dl Eriksberg Hovmästarlager Alkoholfri
  • Salt och Socker
  • Till servering:
  • Potatis
  • Picklad gurka
  • Rårörda lingon
Så här gör du:
  1. Fräs löken mjuk i smör, låt svalna.

  2. Blanda mjölk, grädde och ströbröd. Låt svälla minst 20 minuter

  3. Vänd ihop lök, ströbrödsblandning, färs, ägg med salt och peppar.

  4. Portionera upp biffarna i valfri storlek.

  5. Stek gyllene i panna, ca 3-4 min på varje sida.

  6. Spara stekskyn till sås.

  7. Steksky - Gör så här: Tillsätt kalvfond och lagerblad i stekskyn.

  8. Reducera till lagom konsistens.

  9. Smaka av med salt och peppar.

  10. Ölbrässerad lök - Gör så här: 1. Skiva löken tunt och stek gyllene i smör.

  11. 2. Strö lite socker över löken och låt löken karamelliseras.

  12. 3. Tillsätt lagerblad och timjan.

  13. 4. Slå på öl och reducera ned till lagom konsistens.

  14. 5. Smaka av med salt och peppar.

  15. Servera med potatis, picklad gurka och rårörda lingon.