Välkommen

...du som har åldern inne! På den här sajten förekommer det information om alkoholhaltiga drycker och du måste ha fyllt 25 år för att besöka den.

Pilsnersill med apelsin och vanilj

Sill är en av våra mest älskade sommarsmaker. Tillsammans med våra vänner på Melanders har vi därför tagit fram receptet för Pilsnersill.

  • 1 dl mörk sirap
  • 1 dl socker
  • 1 dl ättika 12%
  • 2 dl Eriksberg pilsner
  • 1/2 dl färskpressad apelsin
  • 1/2 dl vatten
  • 1 st stjärnanis
  • 1 st vaniljstång
  • 1 rödlök
  • 1 apelsin till garnering
  • Några kryddpepparkorn

Gör så här:

1. Koka upp allting utom ättika tills sockret löst upp sig ordentligt.
2. Ta av lagen och tillsätt ättika, låt svalna.
3. Vattna ur sillfiléer i 6-8 timmar.
4. Lägg in den urvattnade sillen och låt stå i kyl minst 48 timmar.
5. Skär sillen i gaffelbitar och garnera med apelsinskivor och rödlöksringar.

Servera med fördel på knäckebröd tillsammans med smakrik lagrad ost, t.ex. Västerbottensost.