Välkommen

...du som har åldern inne! På den här sajten förekommer det information om alkoholhaltiga drycker och du måste ha fyllt 25 år för att besöka den.

Risotto med rostade tomater och sparris

En krämig vegetarisk risotto ger tid för långa samtal vid köksbänken och en riktigt god historia kring bordet.

Risotto

  • 1 schalottenlök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 dl arborio- eller carnaroliris
  • 1 dl torrt vitt vin
  • 6 dl buljong (kyckling, fisk el vegetarisk går bra)
  • 50 g parmesanost
  • olivolja, smör och salt

Rostade tomater och sparris

  • 200 g cocktailtomater
  • 500 g sparris
  • olivolja och salt

Gör så här:

Skala och hacka schalottenlök och vitlök. Fräs lök, vitlök och ris i olivolja i en vid kastrull. Häll i vinet och låt det koka i en minut. Tillsätt ca 2 ½ dl av buljongen. Koka risotton på låg temperatur och rör om hela tiden. Späd vartefter med den resterande buljongen. Riv parmesanosten. Tillsätt en klick smör och parmesanost efter c:a 20-25 minuter när riskornen tillagade men fortfarande har ett lätt tuggmotstånd. Smaka av med salt.

Dela cocktailtomaterna och lägg de med snittytan uppåt i en ugnsfast form. Ansa sparrisen och lägg den i den ugnsfasta formen. Ringla olivolja över grönsakerna och salta de. Ugnsbaka på 250 C i ca 15 minuter.

Servera den krämiga risotton med de ugnsbakade grönsakerna och toppa gärna med lite riven parmesanost och örter.



Passar till

Med Eriksberg får du alltid en god historia. Ett genuint hantverk bryggt på de finaste råvarorna för goda möten över bordet.