Välkommen

...du som har åldern inne! På den här sajten förekommer det information om alkoholhaltiga drycker och du måste ha fyllt 25 år för att besöka den.

Smörrebröd med matjessill

Hur kan man göra matjessillen ännu godare? Varför inte som ett smörrebröd med ett oerhört gott kaprissmör som bas. Det blir en fantastisk kombination med ett glas alkoholfritt öl.

Ingredienser 4 smörrebröd

  • 1 rödlök
  • 1 dl äppelcidervinäger
  • 1 dl vatten
  • Salt
  • 100 g smör
  • 50 g kapris
  • 4 skivor rågbröd
  • 125 g matjessill (avrunnen vikt)
  • 7-8 rädisor
  • Smörgåskrasse

Gör så här:

Skala rödlöken och skiva tunt. Om du har en mandolin kan du få tunna skivor smidigt, akta dina fingrar bara. Lägg löken i en skål och salta. Häll över äppelcidervinäger och vatten. Blanda runt och låt stå i kylen, det här steget kan göras dagen före servering.

Blanda smör och kapris tills det är välblandat, mosa gärna in kaprisen ordentligt. Det här steget kan också göras dagen före servering.

Inför servering bygger du smörrebröden med en skiva rågbröd i botten. Bred ut rikligt med kaprissmör, följt av matjessill. Lägg på några bitar rädisa på varje smörrebröd, lite krasse. Avsluta med den syrade löken.