Välkommen

...du som har åldern inne! På den här sajten förekommer det information om alkoholhaltiga drycker och du måste ha fyllt 25 år för att besöka den.

Stolt guldsponsor till Bocuse d’Or

När Sverige tävlar i detta gastronomiska världsmästerskap står Eriksberg stolt bakom. Läs mer och ta del av stjärnkockarnas recept.

En gång vartannat år samlas kockar från hela världen för att servera enastående smaker och tävla om det prestigefyllda mästerskapet Bocuse d’Or. I oktober 2020 är det Tallinn som är första samlingsplatsen och den tidigare silvermedaljören Sebastian Gibrand som leder Sveriges team – med Carlsberg Sverige och Eriksberg som huvudsponsor.

Efter att tävlingen instiftades av den franske legenden Paul Bocuse 1987 så har flera svenska kockar tagit hem guld och silver till Sverige. Först ut var Mathias Dahlgren och Melker Andersson på 90-talet, tätt följda av Henrik Norström, Tommy Myllymäki, Jonas Lundgren och senast Sebastian Gibrand.

Den svenska uttagningen genomförs av Gastronomi Sverige som har som mål att föra ut svensk gastronomi i världen – så att världen kommer till Sverige. Visionen är att på bred front sprida kunskap om svensk gastronomi inom och utanför Sveriges gränser.

Och nu kan du ta hem deras fantastiska smaker till ditt bord. Som huvudsponsor kan vi bjuda på några av deras recept som är särskilt passande till en Eriksberg Hovmästarlager eller Eriksberg Sommarskörd.

Varför inte…

– Sebastian Gibrands Tarte Flambée med Wrångebäcksost och grönkål

– Henrik Norströms kronärtskocka med späda morötter eller spishalstrade gös

– Fredrik Erikssons Långbrosill, ansjovisknäcke med sockerstekt lök, eller biff med rödvinssås och kantareller?

Gastronomi Sverige AB ägs av medlemmarna i Svenska Bocuse d’Or Akademien: Melker Andersson, Markus Aujalay, Jonas Dahlbom, Mathias Dahlgren, Fredrik Eriksson, Sven-Åke Larsson, Christer Lingström, Jonas Lundgren, Henrik Norström, Paul Svensson, Tommy Myllymäki och Adam Dahlberg. Styrelseordförande i Gastronomi Sverige är Per Nordlind.


Här kan du läsa mer och följa mästerskapet från den europeiska uttagningen till den stora världsfinalen Bocuse d’Or i Lyon, och vidare.