Välkommen

...du som har åldern inne! På den här sajten förekommer det information om alkoholhaltiga drycker och du måste ha fyllt 25 år för att besöka den.

Svampkebab

Pitabröd

  • 12g jäst
  • 2 ½ dl vatten
  • 6g socker
  • 6g salt
  • 340g vete special

Kålsallad

  • ¼ rödkål
  • ¼ spetskål eller vitkål
  • 1 dl vinäger
  • 1dl socker
  • 1 dl vatten
  • 1 krm salt
  • Mynta

Svamp kebab

  • 800g ostronskivling
  • Rapsolja till stekning
  • Smör till stekning
  • God kryddblandning (tex ras el hanout eller liknande)

Wastechimmichurri

  • Myntastjälkar
  • Korianderstjälkar och andra stjälkar
  • I kn oregano
  • ½ Röd chili
  • 1 vitlöksklyfta
  • Ca 2 dl neutral rapsolja
  • Juice av ca ½ citron
  • Salt

Vitlökssås

  • 2 dl creme fraiche
  • 1 st vitlöksklyfta
  • salt

Till servering

  • Sriracha (gör gärna en egen att ha i kylen, al.t köp en färdig av bra kvalité)
  • Koriander till garnering (spara stjälkarna till chimichurri.Montering

Gör så här:

Pitabröd
Blanda alla ingredienser och knåda ihop till en deg. Låt vila i ca 40 minuter, tills degen jäst till dubbel storlek. Sätt ugnen på 250 grader.
Dela degen i 100g bitar och knåda lätt. Tryck ut bröden till rundlar, ca 15 cm i diameter. Baka av i ca 5 minuter, tills brödet puffat upp ordentligt oss fått lite färg.

Kålsallad
Hyvla rödkålen och vitkålen tunt i separata skålar. Koka upp vinäger, socker, vatten och salt i en kastrull och slå över rödkålen. Låt svalna. Plocka myntablad (spara stjälkarna till chimichurri.). Häll av vätskan från rödkålen och blanda ihop en sallad på rödkål, vitkål och mynta.

Svamp Kebab
“Riv” ostronskivlingen med händerna i långa remsor. Stek svampen på hög värme först i olja och avsluta med smör. Krydda upp svampen med en god kryddblandning, tex ras el hanout eller liknande.

Wastechimmichurri
Hacka ner alla ingredienser grovt och mixa ihop till en grov paste. Smaka av med citronjuice och salt.

Vitlökssås
Riv vitlöken på ett zestjärn eller på ett fint rivjärn. Blanda med creme fraiche och smaka av med salt.

Till servering
Dela pitabrödet i två delar, om du inte har något ställ så kan du lätt tillverka ett av en äggkartong. Bottna pitabröden med vitlökssås och sriracha. Se till att svampen är ordentligt varm och lägg ett bra lager i bröden. Lägg i en sträng chimichurri och därefter kålsalladen. Ringla lite mer vitlökssås ovanpå och garnera med koriander.


Passar till

Med Eriksberg får du alltid en god historia. Ett genuint hantverk bryggt på de finaste råvarorna för goda möten över bordet.