Välkommen

...du som har åldern inne! På den här sajten förekommer det information om alkoholhaltiga drycker och du måste ha fyllt 25 år för att besöka den.

Tarte Flambée med Wrångebäcksost och grönkål

En god historia signerad Sebastian Gibrand och Gastronomi Sverige.

Ingredienser - 4 personer

Deg

  • 5.5 dl Ekologiskt vetemjöl
  • 2 dl Vatten
  • 3 msk Olivolja
  • 2 krm Salt

Topping 1

  • 4 st Skivad kokt potatis
  • 50 g Repad grönkål
  • 60 g Riven Wrångebäcksost

Topping 2

  • 1 st Rödlök
  • 1 st Citron
  • 2 dl Creme fraiche
  • 1 st Morot
  • 1 dl Inlagd lök
  • 1 dl Solrosfrön
  • 50 g Brynt smör
  • Salt, peppar och olivolja

Gör så här:

1. Börja med att blanda alla ingredienser till degen och knåda i minst 5 min till en smidig deg.

2. Plasta in degen och låt vila i kyl minst 30 min.

3. Värm upp ugnen med plåt i till 250 grader.

4. Värm det brynta smöret med solrosfröna tills de är lätt rostade. Smaka av med salt.

5. Skiva citronerna, salta och låt dem ligga och dra en stund.

6. Skiva moroten tunt på mandolin. Lägg skivorna i isvatten, låt stå i 5 min, sila av.

7. Skär rödlöken i bitar och riv osten grovt.

8. Dela degen i 4 delar och kavla ut tunt på en mjölad bänk.

9. Bred ut creme fraiche på botten och lägg på ost, potatis och grönkål.

10. Grädda i ugnen ca 6–8 minuter.

11. Ta ut tarten och toppa med citroner, morötter, rödlök och inlagd lök.

12. Avsluta med nymalen svartpeppar och ringla olivolja över.


Passar till

Med Eriksberg får du alltid en god historia. Ett genuint hantverk bryggt på de finaste råvarorna för goda möten över bordet.