En god historia signerad Sebastian Gibrand och Gastronomi Sverige.
Börja med att blanda alla ingredienser till degen och knåda i minst 5 min till en smidig deg.
Plasta in degen och låt vila i kyl minst 30 min.
Värm upp ugnen med plåt i till 250 grader.
Värm det brynta smöret med solrosfröna tills de är lätt rostade. Smaka av med salt.
Skiva citronerna, salta och låt dem ligga och dra en stund.
Skiva moroten tunt på mandolin. Lägg skivorna i isvatten, låt stå i 5 min, sila av.
Skär rödlöken i bitar och riv osten grovt.
Dela degen i 4 delar och kavla ut tunt på en mjölad bänk.
Bred ut creme fraiche på botten och lägg på ost, potatis och grönkål.
Grädda i ugnen ca 6–8 minuter.
Ta ut tarten och toppa med citroner, morötter, rödlök och inlagd lök.
Avsluta med nymalen svartpeppar och ringla olivolja över.