Välkommen

...du som har åldern inne! På den här sajten förekommer det information om alkoholhaltiga drycker och du måste ha fyllt 25 år för att besöka den.

Toast Skagen

Här är en lyxig Toast Skagen som så klart serveras med smörstekt bröd. Styr själv så du får rätt balans för krämighet och syra.

Ingredienser 4 portioner

  • 300 g handskalade räkor (med skal cirka 750 g)
  • 0,5 rödlök
  • 1 kruka färsk dill
  • 1 bit färsk pepparrot
  • 4 msk creme fraiche
  • 3 msk majonnäs
  • 1 st citron
  • 200 g surdegsbröd
  • 25 g smör
  • 40 g löjrom

Gör så här:

Skala räkorna. För lyxigare känsla behåller du räkorna hela.

Hacka rödlöken fint. Gör samma med färsk dill, glöm inte att spara några kvistar till garnering.

Ta fram en skål och addera majonnäs, creme fraiche, hackad rödlök, hackad färsk dill och pressad citron. Riv ner pepparrot och bland ordentligt. Smaka av röran så den är perfekt för dig, justera syra med mer citron.

Skär bort kanter på brödskivorna, dela i trianglar och stek frasiga i smör.

För servering börjar du med en brödtriangel, lägger på Skagenröran, en brödtriangel till, en kvist färsk dill och en citronklyfta. Avsluta med en klick löjrom.