The time is aa 11:44:54
Rätten Toast Skagen upplagd på en tallrik

Toast Skagen

Här är en lyxig Toast Skagen som så klart serveras med smörstekt bröd. Styr själv så du får rätt balans för krämighet och syra.

Så här gör du Toast Skagen

Ingredienser:
  • 300 g handskalade räkor (med skal cirka 750 g)
  • 0,5 rödlök
  • 1 kruka färsk dill
  • 1 bit pepparrot
  • 4 msk creme fraiche
  • 3 msk majonnäs
  • 1 st citron
  • 200 g surdegsbröd
  • 25 g smör
  • 40 g löjrom
Så här gör du:
  1. Skala räkorna. För lyxigare känsla behåller du räkorna hela.

  2. Hacka rödlöken fint. Gör samma med färsk dill, glöm inte att spara några kvistar till garnering.

  3. Ta fram en skål och addera majonnäs, creme fraiche, hackad rödlök, hackad färsk dill och pressad citron. Riv ner pepparrot och bland ordentligt. Smaka av röran så den är perfekt för dig, justera syra med mer citron.

  4. Skär bort kanter på brödskivorna, dela i trianglar och stek frasiga i smör.

  5. För servering börjar du med en brödtriangel, lägger på Skagenröran, en brödtriangel till, en kvist färsk dill och en citronklyfta. Avsluta med en klick löjrom.