Välkommen

...du som har åldern inne! På den här sajten förekommer det information om alkoholhaltiga drycker och du måste ha fyllt 25 år för att besöka den.

Vår historia

Alla bär på en god historia. Vår tar sin början vid det som idag är södra ingången till Liseberg, när bryggmästaren Olof A. Andersson grundar Eriksbergs Bryggeri.

En God Historia

Eriksberg grundades 1864 med målet att ta fram ett riktigt gott öl, skapat för svensk husmanskost. Det var sommar när bryggmästaren Olof A. Andersson rullade ut den första lasten, som då utgjordes av svagdricka. Så småningom övergick bryggandet till öl, innan bryggeriet såldes till Pripps i början av 1900-talet. Många flak senare rivs bryggeriet i slutet av 60-talet för att ge plats åt den nya spårvagnen att rulla fram.

Mycket har hänt de senaste 150 åren, men ända sedan det första maltkornet såddes har smaken stått i fokus. Det kallar vi En God Historia.

Idag för vi vårt arv vidare och bjuder på något bortom ölet. Vi reser landet runt och möter personer som har gått sin egen väg. Resultatet är en brokig serie porträtt av vitt skilda livsöden, men med en sak gemensamt: de har alla något att berätta vidare över borden.