The time is aa 00:49:36

Fiskekrogen med en god historia

Denna 50-åring är precis som Eriksberg en god historia i sig. En stor matupplevelse, på Lilla torget i Göteborg.

Till Lilla torget är det ingen långpromenad från platsen där Eriksbergs första bryggeri en gång låg, vid Lisebergs södra ingång. Här på Fiskekrogen har många goda historier sjudit sedan den första fångsten serverades 1972.

Sedan över 20 år har krogen styrts av Lars Ahlström som nu lämnat över rodret till sonen Theodor Ahlström. Och det är just från generation till generation som Fiskekrogen seglat genom historien.

På 1600-talet utgjorde byggnaden områdets enda stenhus och på 1700-talet boning till självaste direktören för Ostindiska kompaniet. Sen dess har den brunnit ned, legat öde i ett halvt decennium och vandrat genom släktledet Wijks. På 1900-talet blev den till slut en plats för möten över bordet. Från kulturinstitutionen Café de Commerce till Fiskekrogen.

Här kan man idag lägga till och njuta av pinfärska räkor, dignande platåer och piggvar med pepparrot. Till dessa salta smaker finns Eriksberg på både flaska och fat, som en trogen och populär smakförhöjare.

“Öl och skaldjur är ju så gott tillsammans, så vi rekommenderar gärna Eriksberg. Jag hade aldrig kunnat servera något jag själv inte gillar – smaken är viktigast. Eriksberg har en bra kvalité och smak, så det är därför varumärket blivit så starkt.” säger Lars Ahlström.

Här kan du läsa mer och boka ditt bord på Fiskekrogen.

 

Se alla våra goda historier