Välkommen

...du som har åldern inne! På den här sajten förekommer det information om alkoholhaltiga drycker och du måste ha fyllt 25 år för att besöka den.

Mat & vänner

Eriksberg är godast över bordet, till ångande husmanskost och mustiga möten. Möt våra vänner och deras godaste recept.

Spishalstrad gös, karljohansvamp, dragonmajonnäs och bondbönor

En god historia signerad Henrik Norström och Gastronomi Sverige.

Kronärtskocka med späda morötter och spritärtor

En god historia signerad Henrik Norström och Gastronomi Sverige.

Biff med rödvinssås, kantareller och rökt sidfläsk

En god historia signerad Fredrik Eriksson och Gastronomi Sverige.

Knäcke med anjovis, sockerstekt lök, gräddfilspotatis och löjrom

En god historia signerad Fredrik Eriksson och Gastronomi Sverige.

Långbrosill med skånsk senap, grönsaker och ägg

En god historia signerad Fredrik Eriksson och Gastronomi Sverige.

Tarte Flambée med Wrångebäcksost och grönkål

En god historia signerad Sebastian Gibrand och Gastronomi Sverige.

Biff med bearnaisesås och ugnsbakad potatis och sparris

För den som kan vispa en riktigt god bea är bordet alltid fullsatt. Här är receptet.

Risotto med rostade tomater och sparris

En krämig vegetarisk risotto ger tid för långa samtal vid köksbänken och en riktigt god historia kring bordet.

Lammspett med ugnsbakade grönsaker och vitlöksyoghurt

Lamm och öl är en härlig smakkombination som i det här receptet möts i det brynta och det beska.

Moules frites

Visst kan en härlig skaldjursrätt kokad i vitt vin avnjutas med en god lager. Här är receptet som är särskilt gott till en Eriksberg Sommarskörd.

Kalvfrikadeller med spaghetti och tomatsås

Frikadeller till fredagskvällen? Sätt guldkant på de klassiska köttbullarna med lite kalvfärs och salvia.

Fotografiskas smörrebröd med smak av Eriksberg

I vårt samarbete med Fotografiska har vi tagit fram ett hållbart smörrebröd. Så här njuter du av Fotografiska recept hemma.

Wallenbergare med ärtor och brynt smör samt mandelpotatispuré och rårörda lingon

Så njuter du av en av våra främsta husmansklassiker om du inte har möjlighet att slå dig ned på Tennstopet.

Rödingfilé med vit sparris, brynt smörhollandaise och forellrom

En riktig helgmiddag, med sälta och krämighet i en balans av finess.

Pilsnersill med apelsin och vanilj

Sill är en av våra mest älskade sommarsmaker. Tillsammans med våra vänner på Melanders har vi därför tagit fram receptet för Pilsnersill.