Till nästa lördagsmiddag kan du prova denna kycklingfilé med citron. Kycklingen serveras tillsammans med en hemlagad potatispizza som toppas med inlagd kronärtskocka, färska tomater och härlig basilika.
Receptet är framtaget av kocken Fredrik Eriksson.
Skär kycklingbröst i tunna skivor. Marinera dem i olivolja och lite finrivet citronskal.
Stek dem i olivolja ca 2 min på var sida, salta peppra, tag upp dem.
Glasera ur pannan med vitt vin, koka ner något och blanka av med smöret smaka med citron saft och finrivet skal.
Lägg tillbaks schnitzlarna, koka något sedan till servering.
Koka potatisen, skala dem varma och pressa igenom en potatispress. Rör ner salt och olivolja och låt blandningen svalna.
Knåda potatisen med vetemjölet till en jämn deg.
Smörj en ugnsfast form eller stekpanna. Tryck ut degen i formen och gör en liten kant.
Sätt ugnen på 200 grader.
Dela kronärtskockor och tomater i mindre bitar. Blanda i vitlök och smaksätt med salt & svartpeppar.
Fördela blandningen i formen och toppa med mozzarella.
Grädda i ugnen i ca 40 min.
Ta ut och låt svalna, så att pizzan sätter sig lite.
Toppa med basilika och körvel.
Servera rumstempererad med machésallad och kycklingfilé.