The time is aa 23:06:04
Räkomelett med flaska

Räkomelett

En klassisk omelett är alltid en god idé, så här har du ett bra grundrecept. Omeletten steks på en sida för en krämig konsistens. Variera med allt från rökt lax, skinka med ost till helt vegetarisk med rostade grönsaker. Denna variant serveras med räkor, som kan toppas med riven pepparrot för extra sting.

Receptet är framtaget av kocken Fredrik Eriksson.

Räkomelett - 4 portioner

Ingredienser:
  • 8 st ägg
  • 1 dl grädde
  • 1 msk smör
  • salt
  • vitpeppar
Så här gör du:
  1. Vispa försiktigt samman ägg, grädde, salt och vitpeppar.

  2. Värm stekpannan på medelvärme och tillsätt smöret.

  3. När smöret fräser tillsätter du omelettsmeten och rör försiktigt ca 2-3 min utan att det tar färg.

  4. Låt omeletten bli krämig innan du tar av den från värmen.

Till servering

Ingredienser:
  • 100 g skalade räkor
  • 1 knippe dill
  • 3 msk majonnäs
  • 1 st riven pepparrot
  • 1 st citron
Så här gör du:
  1. Finhacka dillen, spara lite dill till garnering.

  2. Blanda majonnäs, dill och pepparrot.

  3. Blanda ner räkor.

  4. Lägg på räkorna och garnera med dill, serveras ljummen.

  5. Servera pepparrot och citron vid sidan så kan den som vill utmana med dessa smaker. Gärna också en vitpepparkvarn.