The time is aa 11:33:19

Järnvägsrestaurangen firar 85 år

“Min hyresvärd ville slänga ut mig, riva stället och hyra ut lokalen till en av de stora cafékedjorna. Så fan heller, sa jag.”

Berit Wahlgren är en av våra äldsta vänner. Som föreståndarinna på Järnvägsrestaurangen vid Östra Station i Stockholm har hon serverat mycket husmanskost i sina dagar. Stekt strömming, pannbiff och pytt i panna. Alltid med mycket smör och grädde. För att inte glömma gott öl.

Så när Järnvägsrestaurangen fyllde 85 år tyckte Eriksberg att det skulle ske med guldkant.

Till firandet skapade vi ett specialdesignat jubileumsglas för att låta alla gäster ta del av restaurangens goda historia. Och den som någon gång klivit upp för en anrika trappan för att njuta av en bit mat och en öl har garanterat lagt märke till den spektakulära takplafonden. Ett gediget klassiskt hantverk som kastar ett historiskt skimmer över restaurangen. Självklart lät vi det inspirera även våra jubileumsglas, såväl som de underlägg och kort vi tog fram.

Järnvägsrestaurangen har blivit utsedd till Europas femte bästa järnvägsrestaurang och bland Berits stamgäster finns det de som ätit där över 20 000 gånger. Som stolt leverantör kan vi därför varmt rekommendera en sväng upp för den där trappan till andra våningen på Östra Station, för att mötas över en god historia.

Se vår film om Berits fantastiska berättelse: En God Historia No. 1.

Järnvägsrestaurangens hemsida finner du här.

Se alla våra goda historier