En God Historia med doft av timjan och oregano.
Skär en fin skiva av brödet och bred på ordentligt med smör. Dela ner betorna och mozzarellan och fördela på smörgåsen. Dekorera med vattenkrasse och buskkrasse.
Blanda mjöl och salt i en bunke. Tillsätt surdeg, vätska och honung och blanda ihop till en grov deg. Låt degen vila, i cirka en timme. Knåda degen till en smidig deg. Låt degen vila 1 timme i taget och vänd den 3 gånger till.
Forma brödet och låt vila i en mjölad jäskorg eller i en bunke klädd med en mjölad handduk i kylen över natten. Sätt ugnen på 250 grader och spraya in lite vatten i ugnen. Sätt in brödet och sänk sedan värmen till cirka 220 grader och grädda i 40 minuter. Brödet ska då vara 95 grader i innertemperatur.
Lägg 150 g smör i en kastrull med lock. Lägg i glödande kol och lägg på locket. Låt vila i ca 20 minuter. Sila av kolresterna från smöret och låt stelna.
Blanda det rökta smöret med 150 g orökt smör. Blanda smöret med hackade örter och citronskalet. Smaka av med salt och svartpeppar.
Skrubba betorna fria från jord och smuts. Baka betorna i 170 grader tills de blivit mjuka.