Ta vara på svampsäsongen och bjud på smakfull comfort food med en höstinspirerad variant på en svensk klassiker. Denna falska Wallenbergare är gjord på blandfärs och serveras med luftigt mos, krispig kål och smakrik svamp, där det brynta smöret blir kronan på verket.
Värm ugnen till 75°C.
Lägg kålen på en ugnsplåt. Ringla över rapsolja och salta lite försiktigt. De är färdiga på ca 20 min när de är krispiga men inte brända - håll koll, de kan gå fort.
Skiva svampen och stek denna i smör med salt och peppar.
Skala potatisen och koka den mjuk i osaltat vatten. Värm upp mjölk och smör i en kastrull. Pressa potatisen i en potatispress direkt när den är nykokt. Tillsätt smöret och mjölken och rör ihop till ett fluffigt mos. Smaka av med salt och svartpeppar. Fortsätt blanda sakta ner grädden medan du rör om.
Fukta dina händer och forma till biffar och vänd sedan biffarna i panko. Stek biffarna på medeltemperatur i några minuter i smör. Innertemperaturen ska ligga på 65°C.
Bryn smöret i en separat kastrull tills den får en kolaaktig nötig doft och fin gyllenbrun färg.
Lägg upp allting på tallriken och toppa med brynt smör.
Bryn smöret i en separat kastrull tills den får en kolaaktig nötig doft och fin gyllenbrun färg.
Lägg upp allting på tallriken och toppa med brynt smör.