Gör din egen ost- och skinkfyllda fläskschnitzel – en så kallad Cordon Bleu. Serveras tillsammans med vinägrett och ljummen potatis- och spenatsallad. Passar utmärkt nu på hösten.
Receptet är framtaget av kocken Fredrik Eriksson.
Skär fläskytterfilé i 8 skivor.
Banka ut 8 tunna filéer.
Ta 4 filéer och bred på dijonsenap, svartpeppar, ost och skinka.
Lägg en filébit på toppen, så fyllningen är på insidan.
Vänd schnitzlarna i vetemjöl, sedan uppvispat ägg och sist panko-ströbrödet.
Stek schnitzlar sedan i generöst med olja gyllenbruna ca 3 min på var sida låt vila, salta lite i pannan.
Skala potatis och dela till klyftor som kokas varsamt.
Skölj spenat.
Skiva silverlök.
Blanda citronsaft, och citronskalet med olivolja och kapris.
Vänd ner varm potatis, spenaten och tunna skivor av silverlöken.
Smaka av med salt och svartpeppar.
Avsluta med grovhackad persilja och blanda ner.