The time is aa 11:11:54
Eriksbergsgravad lax

Eriksbergs-gravad lax

Om du älskar gravad lax, måste du testa ölgravad lax, en modern tolkning av en klassiker! Ölets maltighet och eleganta beska ger en extra dimension och kropp till en redan fantastisk god och klassisk rätt. Upplev en ny smaknivå som tar din favorit till nya höjder.

Så här gör du Eriksbergs-gravad lax - 4 portioner

Ingredienser:
  • 1 kg odlad lax (gärna mittbiten)
  • 1 dl salt
  • 1 dl socker
  • 10-15 st korn vitpeppar (grovt krossad)
  • 1 knippe dill
  • 33 cl Eriksberg Original 0,0%
Så här gör du:
  1. Bena och putsa laxen. Dela i två lika stora bitar.

  2. Blanda salt, socker och peppar. Strö över blandningen och gnid in köttsidorna på laxen.

  3. Lägg dillen på ena sidan och lägg ihop de båda laxbitarna med köttsidan mot varandra.

  4. Lägg laxen i en påse och placera i en skål. Häll ölen, över laxen så den täcks helt,

  5. Grava den i minst 1 dygn. Känn sen på texturen, vissa vill lite hårdare textur som uppnås efter 2 dygn.

  6. Skrapa bort kryddor och örter innan servering och skär i tunna skivor.

  7. Tips: Lax som inte är odlad ska ha varit fryst i 72 timmar innan eller efter gravning.