Låt smaklökarna vandra genom höstens färgsprakande landskap när du njuter av det här receptet på krämig viltskav, som steks tillsammans med säsongens svamp. Till detta serverar vi bakad rotselleri samt äpplen som steks i ljuvlig rosmarin.
Receptet är framtaget av kocken Mattias Larsson.
Ansa svampen och skär den i önskad storlek. Värm en stekpanna till hög temperatur. Stek svampen i olja till fin brynt färg. Tillsätt viltskavet och stek vidare tills det har en fin brynt färg.
Pudra över vetemjöl och rör runt. Tillsätt grädde och mjölk. Låt det koka i 3-4 minuter och smaka därefter av med salt och svartpeppar.
Servera viltskavsgrytan med rotsellerin och de rosmarinstekta äpplena.
Värm ugnen till 200°C. Skär bort skalet från rotsellerin och skär den i 4 stora klyftor.
Lägg sellerin i en ugnsfast form med olivolja, timjan, salt och en klick smör.
Ugnsbaka ca 30 minuter tills sellerin är genommjuk och har en finrostad färg. Ös sellerin med fettet var 10:e minut.
Kärna ur och klyfta äpplet. Stek det några minuter i smör och rosmarin på medelhög temperatur tills det är al dente (har lite tuggmotstånd).