The time is aa 17:59:00
Kräm

Mörk chokladkräm med blodapelsin, olivolja och flingsalt

Det behöver inte vara komplicerat att skapa en minnesvärd dessert. I detta recept får silkeslen chokladkräm sällskap av frisk blodapelsin och lime. Detta avslutas med rostade pekannötter, olivolja och flingsalt som ger rätten sin extra elegans.

Mörk chokladkräm - 4 portioner

Ingredienser:
  • 150 g mörk choklad
  • 2,5 dl vispgrädde
Så här gör du:
  1. Hacka chokladen lite lätt, lägg den sedan i en matberedare och mixa. Koka upp grädden och häll den över chokladen. Mixa snabbt ihop till en len kräm. Häll upp denna i serveringsglas och ställ in dem i kylen.

Till servering

Ingredienser:
  • 1 st blodapelsin
  • 1 st lime
  • 1 msk god olivolja
  • 1 nypa flingsalt
  • Rostade hackade pekannötter
Så här gör du:
  1. Rosta pekannötter i en stekpanna tills de får fin färg, grovhacka dem sen. Skär bort skalet från blodapelsinen och limen och tärna dem.

  2. Toppa chokladkrämen med blodapelsin, lime, olivolja, nötter samt flingsalt.