The time is aa 17:07:41
flankstek

Sallad med flankstek, ruccola, bakade tomater, pinjenötter och västerbottensost

Testa en elegant och lekfull sallad med smakinfluenser från det italienska köket. En harmoni av smak och textur där saftig flankstek tillagas med färska örter, och toppas med bakade tomater, ruccola och rostade pinjenötter. Detta toppas med välsmakande lagrad svensk ost.

Bakade tomater - 4 portioner

Ingredienser:
  • 2 askar cocktailtomater
  • olivolja
  • salt
Så här gör du:
  1. Värm ugnen till 120°C, dela tomaterna på mitten och lägg de på en ugnsplåt med snittytan uppåt. Ringla över lite god olivolja och salt. Låt dom sedan ugnsbakas länge så de får en fin koncentrerad smak ca 1 h.

Kött - 4 portioner

Ingredienser:
  • 700 g flankstek
  • 2 st vitlöksklyftor
  • örter såsom timjan, rosmarin, körvel, dragon
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar
Så här gör du:
  1. Salta och peppra flanksteken. Bryn den i rikligt med olja tillsammans med hela vitlöksklyftor och örter så den får riktigt fin färg. När tomaterna varit inne i 40 min så lägg in köttet i ugnen tillsammans med dom. Kärntemperaturen ska bli 52°C. Låt köttet vila på en skärbräda ca 5 minuter före servering och tranchera den därefter.

Till servering

Ingredienser:
  • 50 g rostade pinjenötter
  • 100 g ruccola
  • 50 g västerbottensost
  • olivolja
  • balsamvinäger
  • flingsalt
  • svartpeppar
Så här gör du:
  1. Lägg ut ruccola på ett stort fat och toppa med köttet och tomaterna. Hyvla över västerbottensosten och det rostade pinjenötterna och ringla på lite god olivolja och balsamvinäger. Avsluta med att strö på flingsalt samt rikligt med svartpeppar.