The time is aa 06:49:44
Jordgubbssallad

Jordgubbssallad med getost

Jordgubbar i en sallad? Ja, det blir en fantastisk smakkombination med getost, vit balsamvinäger och svartpeppar. Det passar också till grillad lax eller fläskfilé.

Jordgubbssallad med getost - 4 portioner

Ingredienser:
  • 4 st kycklingfiléer
  • 65 g finbladig salladsmix
  • 250 g jordgubbar
  • 0,5 st rödlök, tunt skivad
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk vit balsamvinäger
  • 2 krm svartpeppar
  • 1 tsk flingsalt
  • 180 g getost
Så här gör du:
  1. Krydda kycklingfiléerna med salt och peppar. Stek eller grilla kycklingen alt. ugnsbaka dem i en form på 225 grader, tills innertemperaturen når 72 grader.

  2. Skölj salladsmix och jordgubbar.

  3. Halvera jordgubbarna och lägg i en stor skål, där alla ingredienser ska få plats till slut.

  4. Skala och skiva rödlöken tunt, lägg i skål med jordgubbarna.

  5. Tillsätt olja och balsamvinäger. Mal över ordentligt med svartpeppar. Blanda runt ordentligt med en sked.

  6. Lägg ner salladsmix i skålen och salta. Blanda runt allting

  7. Lägg upp salladen på fat och smula över getosten. Servera med ditt val av protein till, på bilden har vi grillat kycklingbröst.