The time is aa 09:55:00

Smörrebröd med matjessill

Hur kan man göra matjessillen ännu godare? Varför inte som ett smörrebröd med ett oerhört gott kaprissmör som bas. Det blir en fantastisk kombination med ett glas alkoholfritt öl.

Så här gör du smörrebröd med matjessill

Ingredienser:
  • 1 rödlök
  • 1 dl äppelcidervinäger
  • 1 dl vatten
  • Salt
  • 100 g smör
  • 50 g kapris
  • 4 skivor rågbröd
  • 125 g matjessill (avrunnen vikt)
  • 7-8 rädisor
  • Smörgåskrasse
Så här gör du:
  1. Skala rödlöken och skiva tunt. Om du har en mandolin kan du få tunna skivor smidigt, akta dina fingrar bara. Lägg löken i en skål och salta. Häll över äppelcidervinäger och vatten. Blanda runt och låt stå i kylen, det här steget kan göras dagen före servering.

  2. Blanda smör och kapris tills det är välblandat, mosa gärna in kaprisen ordentligt. Det här steget kan också göras dagen före servering.

  3. Inför servering bygger du smörrebröden med en skiva rågbröd i botten. Bred ut rikligt med kaprissmör, följt av matjessill. Lägg på några bitar rädisa på varje smörrebröd, lite krasse. Avsluta med den syrade löken.