The time is aa 05:20:59
Yakiniku

Yakiniku

Söker du ett enkelt och snabblagat recept borde du testa vår variant av denna japanska klassiker. Med få ingredienser tillagar du den här rätten som passar utmärkt såväl till vardagen som för finare middagar.

Receptet är framtaget av kocken Fredrik Eriksson.

Yakiniku - 4 portioner

Ingredienser:
  • 300 g finstrimlad biff eller kyckling
  • 0,5 st finstrimlad purjolök
Så här gör du:
  1. Stek köttet på hög temp i torr panna i ca 2 min till det får ordentligt med färg.

  2. Ta bort från värmen och ha i purjolök och sojadressing. Spara lite dressing till servering.

  3. Rör runt väl och behåll ljummet.

Sojadressing

Ingredienser:
  • 0,5 dl soja
  • 1 msk risvinäger
  • 1 tsk flytande honung
  • 1 msk dijonsenap
  • 3 msk olivolja
  • 1 msk sesamolja
  • 1 msk finhackad schalottenlök
Så här gör du:
  1. Blanda alla ingredienser i en skål.

Till servering

Ingredienser:
  • 1 msk rostade sesamfrön
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 msk gari (inlagd ingefära)
  • 1 msk wasabi
  • 1 ask salladsskott och groddar
Så här gör du:
  1. Strimla gari.

  2. Blanda crème fraiche med wasabi och gari.

  3. Servera köttet ljummet med créme fraiche, wasabi och gari.

  4. Vänd groddarna i den sista dressingen och toppa med det och rostade sesamfrön.

  5. Servera gärna lite ris till.