The time is aa 18:01:40

Sotad lax med jordnötter och chilimajonnäs

Detta recept passar dig som gillar att experimentera med spännande smaker, gärna med asiatisk touch. När du förberett laxen är det bara att leta fram brännaren, mixa ihop chilimajo, hacka jordnötter och garnera med salladslök och koriander.

Sotad lax

Ingredienser:
  • 150 g sushilax, typ Fröya eller Salma
  • 1 msk socker
  • 1 tsk salt
Så här gör du:
  1. Krydda laxen runt om med socker och salt och klappa in det. Bränn den sedan lätt runt om med brännare eller värm en stekpanna till högsta temperatur och snabbstek den i max en minut, den ska vara helt rå inuti och endast kanten få fin färg.

  2. Rulla in laxen i plastfilm och låt den ligga i kylen ca 15 minuter så sätter sig smakerna ännu bättre.

Chilimajonnäs

Ingredienser:
  • 2 dl majonnäs
  • srirachasås
Så här gör du:
  1. Blanda majonnäs med chilisås t,ex Sriracha till önskad hetta, lägg den i en såsflaska.

Till servering

Ingredienser:
  • 50 g rödkål
  • 50 g vitkål
  • 1 litet knippe koriander
  • 1 st salladslök
  • 0,5 dl jordnötter
Så här gör du:
  1. Skiva laxen tunt. Lägg strimlad röd och vitkål i botten på tallriken, lägg laxen på och toppa med chilimajonnäsen, salladslök, koriander samt grovhackade jordnötter.