The time is aa 19:44:20

Välkommen till Tosterups slott

I detta historiska slott i hjärtat av Österlen bor våra vänner Catherine och Jan Ehrensvärd som levererar kornmalten till Eriksbergs öl.

Om du åker cirka 12 km nordöst om Ystad ser du strax ett fantastiskt slott torna upp sig över kornfälten. Likt en god historia börjar med goda möten, så börjar även vårt öl med goda råvaror.

Tosterups malt är både sigillmärkt och hårt kontrollerad för att erbjuda den finaste kvalitén och respekten för odlingens hållbarhet. På detta slott är det långsiktighet som gäller; solceller och ett plöjningsfritt jordbruk. Men också en lång historia.

Historien började redan på 1300-talet, men det är först på 1500-talet som Tosterup står färdigt. Sen dess har slottet präglats av historiska händelser och intressanta ägare. Holländska grevinnor, världsberömda astronomer, konstnärer har kommit och gått, och lämnat ett mycket välbevarat slott efter sig.

600 hektar, så stort är det landskap som spänner ut sig kring Tosterup, med bland annat äppelodlingar och gyllene raps. Under våren växer här också kornet som sedan skördas och lagras. Efter en process som kallas mältning blir kornet till malt, som ger Eriksberg sin goda smak.

Om du skulle dricka din Eriksberg till en god Toast Skagen så kan du kanske känna att smakerna gifter sig särskilt väl. Tosterup odlar nämligen inte bara korn utan även vete till svenska bagerier!

För en riktigt god historia kan vi tipsa om att Tosterup även erbjuder möjligheten att hyra ena flygeln för bröllop.

Se alla våra goda historier