I det här receptet på torskrygg möts du av en spännande kombination av smaker från skånsk senap, picklade höstäpplen samt umami från misosmör. Smöret passar även utmärkt att servera till såväl vegetariskt som kyckling och kött.
Receptet är framtaget av kocken Mattias Larsson.
Sätt ugnen på 150°C.
Lägg torskryggen i en ugnsfast form och salta den.
Bred senap ovanpå och strö över panko.
Hyvla smöret med hjälp av en osthyvel och lägg ovanpå.
Ugnsbaka torsken ca 15 minuter tills kärntemperaturen är 45°C.
Ta ut ur ugnen och låt fisken vila ett par minuter, så går kärntemperaturen upp till ca 48°C.
Koka upp ättika, socker och vatten med en nypa salt. Kyl ner lagen tills den är kylskåpskall.
Kärna sedan ur äpplet och hyvla det tunt. Lägg ner äppelskivorna i den kalla lagen.
Låt äpplena marinera i minst 30 minuter.
Dra loss bladen från kålhuvudet och lägg i en ugnsfast form.
Blanda med olivolja och salt.
Ugnsbaka kålen i 10 minuter på 150°C.
Gör misomsmör genom att blanda ihop smöret med mison.
Häll bort lagen från de picklade äppelskivorna.
Lägg upp fisken och kålen på 4 tallrikar. Toppa med äpplet och servera med misosmöret och lite kokt potatis.