Lamm och öl är en härlig smakkombination som i det här receptet möts i det brynta och det beska.
Finhacka vitlöken till yoghurtsåsen och blanda samtliga ingredienser. Smaka av med salt.
Dela potatisarna på hälften och lägg de i en ugnsfast form. Blanda potatisen med olivolja och salt. Ugnsbaka potatisen på 225 C i ca 20 minuter. Under tiden; Skala och dela steklökarna och dela tomaterna. Lägg sedan in steklök och tomat tillsammans med potatisen och ugnsbaka vidare i ca 20 minuter tills potatisen är genommjuk och allt fått en fin rostad yta.
Skär lammrostbiffen och lammkorven i 1-2 centimeters stora bitar och fördela på 4 grillspett. Pensla de med olivolja och salta och peppra. Grilla eller stek de runt om i ca 5 minuter tills lammet är rosastekt med en fin brynt yta.
Servera lammspetten med de ugnsbakade grönsakerna och vitlöksyoghurten.