Så njuter du av en av våra främsta husmansklassiker om du inte har möjlighet att slå dig ned på Tennstopet.
Värm ugnen till 150 °C. Lägg kalvfärs, salt och äggulor i en matberedare och mixa slätt. Tillsätt sedan grädden, medan mixern går, och mixa kort ihop till en slät färs. Forma wallenbergarna till fyra snygga färsbiffar. Vänd dem i ströbrödet.
Värm en stekpanna till medelhög temperatur och bryn wallenbergarna i smör i ca 2 minuter på varje sida till fin färg. Ugnsbaka dem sedan i ca 15 minuter tills innertemperaturen är 65 °C. Låt de vila ett par minuter före servering.
Skala potatisen, koka den mjuk i osaltat vatten och häll sedan av vattnet direkt när den är klar. Koka upp smör och mjölk i en kastrull. Pressa potatisen i en potatispress direkt när den är nykokt. Tillsätt smör-mjölken och vispa snabbt ihop till en slät puré. Smaka av med salt.
Lägg smöret i en kastrull och låt det koka upp. Koka tills smöret börjar bli lätt brynt och dofta nötigt. Lägg då ner ärtorna och koka vidare i 1 minut.
Lägg upp wallenbergarna och potatispurén på 4 tallrikar. Fördela smöret och ärtorna över wallenbergarna och servera med lingonen.
(Ett tips när man formar wallenbergarna är att ha lite lätt blöta händer så att färsen inte klibbar fast i händerna.)