The time is aa 07:37:57
julskinka

Het jultoast med grönkål, ingefära, chili och apelsinsmetana

Att för första gången provsmaka julskinkan kvällen före dopparedagen är något av en högtidsstund. Nu kan du njuta lite extra genom att testa vår variant på jultoast som serveras med grönkål, ingefära och chili.

Receptet är framtaget av kocken Fredrik Eriksson.

Jultoast - 4 portioner

Ingredienser:
  • 200 g julskinka
  • 2 msk julsenap
  • 4 skivor vörtbröd
  • 1 msk smör
Så här gör du:
  1. Stek vörtbrödet i smöret krispigt.

  2. Bre på senap och lägg på julskinkan.

Kryddig grönkål

Ingredienser:
  • 6 stjälkar grönkål
  • 1 st äpple (gärna Ingrid Marie)
  • 1 liten bit ingefära
  • 0,5 st chili-frukt
  • 1 tsk soja (kikkoman)
  • 1 msk solrosolja
Så här gör du:
  1. Strimla kålen och stek den hastigt i den varma oljan.

  2. Tillsätt äppleskivorna.

  3. Salta och riv ingefäran över.

  4. Tillsätt chili och stänk lite soja på toppen.

Till servering

Ingredienser:
  • 1 dl smetana
  • 1 st apelsin
  • 2 msk rapsolja
  • 1 tsk kryddpeppar
  • 1 tsk honung
Så här gör du:
  1. Vispa smetanan hårt.

  2. Riv apelsinskal och blanda med smetana.

  3. Lägg skinkan på toasten toppa med grönkålen.

  4. Lägg på smetana och toppa med rapsolja, honung och kryddpeppar.

  5. Servera med den favoritsenap.