Sommaren bjuder på många fina grönsaker som du måste ta vara på. Här får du en härlig sommarsallad, chèvrebakade rödbetor som serveras med läckra kycklingspett.
Receptet är framtaget av kocken Mattias Larsson.
Sätt ugnen på 250°C.
Klyfta betorna och lägg i en ugnsfast form och blanda dem med en nypa salt och lite olivolja.
Mosa chèvren med en gaffel och blanda ihop med creme fraiche och lite salt.
Klicka ut chèvresmeten över betorna och ugnsbaka i ca 15 minuter tills de är gratinerade.
Tärna kycklingen och trä den på grillspett. Salta, peppra och vänd runt kycklingspetten i lite olivolja.
Grilla på medelhög temperatur runt om tills kycklingen är genomstekt och har en fin grillad yta.
Tips: Det går förstås också bra att steka kycklingspetten i en stekpanna.
Blanda ihop citron, olivolja, senap, basilika och en nypa salt till en dressing.
Ansa sparrisen och skiva den tunt.
Hyvla eller skiva rädisorna tunt.
Blanda sparris, rädisor och den småbladiga salladen med dressingen.
Servera kycklingen med de gratinerade betorna och salladen.