The time is aa 22:26:43
Äppelpaj med öl

Äppelpaj med öl

Finns det något godare än äppelpaj med vaniljsås? Vi har använt öl i fyllningen och resultatet blev en ännu godare och kryddigare äppelpaj.

Ölfyllning

Ingredienser:
  • 33 cl Eriksberg Original Alkoholfri
  • 1 dl råsocker
  • 1 st vaniljstång
  • 6-8 st skivade svenska äpplen
Så här gör du:
  1. Börja med fyllningen. Koka upp alla ingredienser och sen låter du det sjuda tills äpplena börjar bli mjuka. Se bara till så det inte blir äppelmos.

Pajdeg

Ingredienser:
  • 100 g smör
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 dl havregryn
  • 1 dl råsocker
  • 1 krm salt
Så här gör du:
  1. Under tiden ölfyllningen sjuder blandar du smuldegen. Mixa alla ingredienser i en skål, gör det för hand eller i en matberedare.

  2. Smöra en ugnsform.

  3. Lägg i äppelfyllningen i ugnsformen. Vätskan som blir över kan du spara till exempelvis äta med glass eller göra en enkel äppelsorbet i frysen.

  4. Toppa med smuldegen.

  5. Baka av i ugnen på 200° varmluft eller 225° konventionell ugnsvärme. Du kan ställa in pajen i en kall ugn om du vill. Gräddningstid är cirka 30 minuter, men varierar beroende på hur effektiv din ugn är.

  6. Servera gärna med hemgjord vaniljsås.