The time is aa 10:41:41

Kalvfrikadeller med spaghetti och tomatsås

Frikadeller till fredagskvällen? Sätt guldkant på de klassiska köttbullarna med lite kalvfärs och salvia.

Så här gör du kalvfrikadeller med spaghetti och tomatsås

Ingredienser:
  • 500 g kalvfärs
  • 3 msk ströbröd
  • ¾ dl mjölk
  • 1 vitlöksklyfta
  • ½ citron
  • 1 msk dijonsenap
  • 2 msk finhackad dragon
  • 2 ägg
  • salt och svartpeppar
  • olivolja
  • ½ gul lök
  • 3 vitlöksklyftor
  • 2 msk finstrimlad salvia
  • ½ dl balsamvinäger
  • 3 dl krossade tomater
  • olivolja och salt
  • 300 g spaghetti
  • 50 g parmesanost
Så här gör du:
  1. Blanda ströbröd och mjölk i en bunke. Finhacka vitlöken och finriv det yttersta skalet av citronen. Blanda samtliga ingredienser till kalvfrikadellerna och smaka av med salt och peppar. Rulla 20 fina frikadeller. Värm en stekpanna till medelhög temperatur. Stek frikadellerna i olivolja ca 5 minuter till fin färg.

  2. Finhacka lök och vitlök. Fräs salvia, lök och vitlök mjuk i en kastrull tillsammans med olivolja. Häll på vinäger och koka i en minut, häll på tomaterna och koka sakta i ca 10 minuter. Smaka av med salt.

  3. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Häll av pastan och blanda upp med tomatsåsen.

  4. Servera pastan med frikadellerna och riv över parmesanosten.