The time is aa 21:14:34

Räkmacka med asiatisk touch

Räkmacka är fantastiskt i sin enkelhet, men ändå djup i smaker och texturer. Med kimchimajonnäs och sojapicklade ägg flörtar den här version med Asien.

Så här gör du Räkmacka med asiatisk touch

Ingredienser:
  • 500 g räkor i lag eller 1 kg frysta räkor med skal
  • 4 st ägg
  • 1 dl ponzusoja (exempelvis Kikkoman Soja Ponzu Citrus)
  • 4 skivor mörkt maltigt bröd
  • 1 dl majonnäs
  • 2 msk hackad kimchi
  • Salladsblad
  • Färsk dill
  • 1 st lime
Så här gör du:
  1. Dagen före servering av räkmackan kokar du äggen "leende" cirka 8 minuter. Spola dem kalla. Skala äggen och lägg i en påse med ponzusojan, låt det marinera minst 10 timmar.

  2. För kimchimajonnäsen blandar du finhackad kimchi med majonnäs. Det steget kan också göras dagen innan om du vill förbereda.

  3. Samma dag som servering låter du räkornas lag rinna av. Kör du med frysta räkor, skalar du så klart dem innan du gör mackorna.

  4. För montering av mackorna börjar du med att breda smör på bröden.

  5. Lägg på sallad, skivade ägg och sen kimchimajonnäs. Toppa med räkorna.

  6. Garnera med dill och lime