Förvandla vanliga säsongsbetonade ingredienser till denna höstiga och smakrika maträtt. Basen består av vitlöksbakade palsternackor med brynt svamp och linser, där persiljemajonnäs och syrliga lingon.
Receptet är framtaget av kocken Mattias Larsson.
Sätt ugnen på 200°C.
Skala palsternackorna och lägg i en ugnsfast form. Riv vitlök och blanda med lite olivolja.
Blanda palsternackor med vitlöksolja och lite salt. Ugnsbaka i ca 25 minuter tills de är al dente och har en fin rostad färg.
Ansa svampen och skär den i önskad storlek.
Stek svampen i olja till fin brynt färg.
Tillsätt linserna och stek vidare i 2 minuter. Smaka av med salt och svartpeppar.
Lägg äggulor, vinäger, dijonsenap, persilja och en nypa salt i en matberedare och starta den.
Tillsätt oljan långsamt till en fin majonnäs.
Gör rårörda lingon: Blanda ned sockret i lingonen. Blanda runt ett par gånger till lingonen är tinade.
Lägg upp palsternackorna med den brynta svampen och linserna. Servera med rårörda lingon och persiljemajonnäsen.