The time is aa 19:12:34
marangsviss

Marängsviss med kolagrädde och citrusfrukter

Behöver du inspiration till kvällens dessert? Då föreslår vi en ny twist på klassisk marängsviss. Sött möter surt när hemgjorda maränger blandas med fräscha cirtrusfrukter och krämig kolagrädde.

Marängsviss med kolagrädde och citrusfrukter - 4 portioner

Ingredienser:
  • 100 g äggvita
  • 1 krm ättika
  • 200 g strösocker
  • 1 st apelsin
  • 1 st lime
  • 2 msk råströsocker
  • 1 dl vispgrädde
  • 75 g lemoncurd
Så här gör du:
  1. Värm ugnen till 100°C.

  2. Lägg äggvitan och ättikan med hälften av sockret i en rostfri bunke. Vispa med elvisp medans du tillsätter resten av sockret och du ser att smeten bildar toppar.. Bred ut marängsmeten på en ugnsplåt med bakplåtspapper under så de blir som ett täcke.

  3. Ugnsbaka ca 50 minuter tills marängen stelnat.

  4. Zesta apelsinen och limen och skär sedan bort skalet och tärna fruktköttet. Blanda det med råsockret och ställ in i kylen tills resten är klart.

  5. Vispa grädden tills moussekonsistens och vänd ner dulce di leche eller kolasås försiktigt.

  6. Lägg ihop efterrätten i ett glas med kolagrädde, citrusfrukter, bryt av bitar av marängen och toppa med riven vit choklad och kokosflakes.

Till servering

Ingredienser:
  • 100 g vit choklad
  • kokosflakes efter smak