Här serverar vi en rostad rotselleri som en magisk förrätt med ölvinägrett och brynt hasselnötssmör.
Rotselleri är en rotfrukt med ganska kraftig smak som vid rostning i ugn får en mildare och lite sötare smak. Det går enkelt att skala den knöliga rotsellerin med en potatisskalare eller kniv.
Sätt ugnen på 225 grader. Tvätta rotsellerin noga och skiva rotsellerin i tjocka skivor, cirka 2 cm.
Lägg på en plåt och klicka på smöret . Krydda med salt och peppar.
Rosta i mitten av ugnen ca 40 minuter. Vänd skivorna efter halva tiden.
Lägg hasselnötterna i en kastrull med smöret. Låt det brynas under omrörning tills smöret skummat och doftar nötigt.
Blanda alla ingredienser till en vinägrett och smaka av med salt och peppar.
Blanda grönkål med schalottenlök och ölvinägrett.
Lägg en skiva rotselleri på en tallrik. Lägg på grönkålssalladen (se tidigare steg). Häll över brynt hasselnötssmör och grovhackade hasselnötter.