The time is aa 17:19:06
Rostad rotselleri med brynt hasselnötssmör

Rostad rotselleri med hasselnötssmör

Här serverar vi en rostad rotselleri som en magisk förrätt med ölvinägrett och brynt hasselnötssmör.

Rotselleri är en rotfrukt med ganska kraftig smak som vid rostning i ugn får en mildare och lite sötare smak. Det går enkelt att skala den knöliga rotsellerin med en potatisskalare eller kniv.

 

Så här gör du Rostad rotselleri - 4 portioner

Ingredienser:
  • 1 st rotselleri
  • 50 g smör
  • salt
  • peppar
Så här gör du:
  1. Sätt ugnen på 225 grader. Tvätta rotsellerin noga och skiva rotsellerin i tjocka skivor, cirka 2 cm.

  2. Lägg på en plåt och klicka på smöret . Krydda med salt och peppar.

  3. Rosta i mitten av ugnen ca 40 minuter. Vänd skivorna efter halva tiden.

Så här gör du brynt hasselnötssmör - 4 portioner

Ingredienser:
  • 100 g smör
  • 50 g hasselnötter (grovhackade)
Så här gör du:
  1. Lägg hasselnötterna i en kastrull med smöret. Låt det brynas under omrörning tills smöret skummat och doftar nötigt.

Så här gör du öl-vinägrett - 4 portioner

Ingredienser:
  • 0,5 dl Eriksberg Original 0,0%
  • 0,5 dl olivolja
  • 0,5 tsk honung
  • 0,5 msk dijonsenap
  • 1 msk schalottenlöksvinäger
  • salt
  • peppar
Så här gör du:
  1. Blanda alla ingredienser till en vinägrett och smaka av med salt och peppar.

Till servering

Ingredienser:
  • 1 kruka späda blad av grönkål
  • 0,5 st schalottenlök (finstrimlad)
  • 40 g hasselnötter (grovhackade)
Så här gör du:
  1. Blanda grönkål med schalottenlök och ölvinägrett.

  2. Lägg en skiva rotselleri på en tallrik. Lägg på grönkålssalladen (se tidigare steg). Häll över brynt hasselnötssmör och grovhackade hasselnötter.