The time is aa 10:11:36

Färskostfylld lövbiff med ugnsbakad broccoli, senapspicklad gurka och ölbrässerad potatis

Utforska ett annorlunda recept på lövbiff, där vi tillagar köttet ihop med krämig färskostfyllning och serverar tillsammans med ugnsbakad broccoli och tunt skivad potatis som brässeras i öl från Eriksberg. Detta toppas med den sötsyrliga smaken från senapspicklad gurka.

Receptet är framtaget av kocken Mattias Larsson.

Färskostfylld lövbiff - 4 portioner

Ingredienser:
  • 600 g lövbiff
  • 100 g färskost/cream cheese
  • 2 msk dijonsenap
  • 2 msk hackad persilja
  • olivolja
  • smör
  • salt
  • saltpeppar
Så här gör du:
  1. Blanda färskosten med dijonsenap och persilja.

  2. Lägg ut lövbiffarna och fördela färskostkrämen på ena halvan av lövbiffarna. Vik över den andra halvan och salta och peppra de.

  3. Bryn lövbiffarna hastigt i olivolja och smör.

Ölbrässerad potatis

Ingredienser:
  • 500 g fast potatis
  • 2 st gula lökar
  • 1/d dl äppelcidervinäger
  • 5 dl Eriksberg Original Alkoholfri
  • 2 1/2 dl köttbuljong
  • olivolja
  • salt
  • saltpeppar
Så här gör du:
  1. Skiva potatis och lök tunt.

  2. Bryn löken i olivolja i en stor stekpanna till fin färg.

  3. Tillsätt vinäger, öl och buljong. Låt alltsammans koka upp och tillsätt sedan potatisen.

  4. Låt det sedan puttra i ca 25 minuter tills potatisen är mjuk men fortfarande håller ihop. Smaka av med salt och svartpeppar.

Bakad broccoli

Ingredienser:
  • 250 g broccoli
  • salt
  • olivolja
Så här gör du:
  1. Sätt ugnen på 225°C.

  2. Dela broccolin i 4 stora klyftor och lägg de i en ugnsfast form. Vänd broccolin i lite olivolja och salt.

  3. Ugnsbaka broccolin ca 15 minuter tills den fått en fin rostad färg.

Senapspicklad gurka (förbereds med fördel dagen före)

Ingredienser:
  • 1 dl ättika
  • 1 dl strösocker
  • 2 dl vatten
  • 1 msk gula senapsfrön
  • 200 g gurka
  • salt
Så här gör du:
  1. Koka upp ättika, socker, vatten och senaspfrö med en nypa salt.

  2. Kyl ner lagen.

  3. Skala gurkan och skiva den tunt. Lägg ner gurkan i den kalla lagen och låt den marinera i minst 30 minuter.

  4. Häll bort lagen före servering.