Få fram det bästa av höstens rot- och grönsaker med det här receptet på gräddkokta rotfrukter med savoykål. Här serverar vi med stekt röding, men det passar alldeles utmärkt att kombinera med såväl kyckling som andra fisksorter.
Receptet är framtaget av kocken Mattias Larsson.
Skär bort skalet från kålroten och skala moroten. Skär rotsakerna i 1-2 centimeters bitar. Finstrimla savoykålen.
Koka upp grädden och lägg ner kålroten. Låt kålroten koka i ett par minuter och tillsätt sedan moroten.
Koka i ytterligare ca 5 minuter tills rotfrukterna är al dente.
Tillsätt kålen och låt koka i en minut. Smaka av med salt.
Salta rödingen.
Värm en stekpanna med olivolja till hög temperatur.
Lägg ner fisken med skinnsidan nedåt och stek i ca 3 minuter tills skinnet är krispigt. Vänd på fisken och stek vidare i ca 1 minut.
Servera fisken med de gräddkokta rofrukterna, lite riven pepparrot och kokt eller pressad potatis.
Avsluta med att plocka över små dillkvistar.